مهمان گرامی ، آیا این نخستین بازدید شماست ؟ روی "ایجاد حساب کاربری جدید" کلیک کنید تا در انجمن ما عضو شوید.

تالار گفتمان بانک تور و گردشگری

نمایش نتایج: از 1 به 2 از 2
  1. #1

    گونه های جانوری ایلام و هلیلان

    استان ایلام و هلیلان وابسته به خاطر اینکه دارای حیات وحش و اکوسیستم طبیعی خاصی مانند مناطق کوهستانی و مراتع پوشیده از درختان بلوط می باشد. موقعیت و امکان بسیار خوب و بکر و نادر این منطقه باعث شده موقعیت خوبی را برای زیست و زیستگاه حیوانات بومی ایجاد شود.حال به ترتیب در مورد این حیونات بومی توضیخ خواهیم دادسنجاب بومی ایلام و هلیلان سنجاب بومی ایلام و هلیلان جانوری متوسط*الجثه بوده و بین ۲۰ تا ۲۵ سانتی*متر طول دارد. موهای پشتی آن خاکستری متمایل به قهوه*ای است و زیر بدن جانور روشن رنگ می*باشد. موی سر و پشت دم قرمز حنایی است.سر و دم قرمزرنگ سنجاب بومی مشخصه*ای است که این پستاندار را از دیگر سنجاب*های موجود در ایران متمایز می*سازداین جانور از همچون برگ*ها، جوانه*ها و پوست درختان تغذیه می*کنندسنجاب های منطقه و ایرانی دانه*هایی مانند بلوط را در زیر خاک پنهان می*سازد که این کار او، کمک فراوانی به رشد و تجدید حیات جنگل*های بلوط در غرب ایران می*نمایدو مهمترین در عین حال بیشترین میزان شکار و قاچاق این جانور به منظور فروش آن بهعنوان حیوان خانگی نیز در این منطقه صورت می*پذیرد که همین امر باعث تهدید وضعیت بقای سنجاب شده است. گذشته از آن بسیاری از این جانوران در هنگام و به*دلیل حمل و نقل نادرست تلف می*شوند که خود موجب افزایش نگرانی*ها در این باره شده است دیگر عاملی که حیات سنجاب را تهدید می*کند تخریب زیستگاه*های آن در منطقه استاسکان عشایر و روستائیان دامدار مناطق غربی در جنگل*های بلوط این منطقه سبب شده تا آنها برای تغذیهٔ دام*های خود اقدام به بریدن شاخه*های درختان بلوط نمایند که همین امر موجب خشکیدن درختان بلوط و در نتیجه از دست رفتن منبع غذایی اصلی سنجاب*های این منطقه شده که خود تهدیدی جدی برای حیات سنجاب به شمار می*روداما مشکل دیگر این جاست که اسکان عشایر و روستائیان منطقه در مناطق وسیعی از عرصه های طبیعی و جنگلی باعث می شود که این روستائیان دامدار برای تغذیه دامداران خود شاخه های درختان بلوط را که منبع اصلی غذای سنجاب ایرانی محسوب می شود را قطع می کند وهمین امر به خشکی درختان بلوط و در نهایت از بین رفتن آنها می انجامد . سه عامل در دنیا وجود دارد که باعث کاهش حیات وحش می شود این سه عامل عبارتند از تخریب زیستگاه که مهمترین عامل نیز به شمار می آید، گونه طعمه خوار که دشمن گونه آسیب پذیر باشد و شکار بی صید و غیر مجاز در حال حاضر برای سنجاب ایرانی تخریب زیستگاه در جنگلهای بلوط غرب که شدت پیدا کرده است ، عامل اصلی کاهش این گونه نادر است متاسفانه شکارچیان نیز با روشن کردن آتش در زیر درختان بلوط باعث می شوند که سنجاب ها از بالای درخت به پاین بیافتند و بعد این سنجاب ها را درون کیسه می اندازند و با قیمت بسیار پایین می فروشند که متاسفانه نگهداری حیوانات جونده در منزل طی سالهای اخیر به شدت افزایش یافته است به دلیل نبود سر شماری و برآورد جمعیت اطلاع دقیقی از جمعیت سنحاب بومی در دست نیستد.
    طول عمر سنجاب ایرانی را در اسارت 15 سال است و اطلاع دقیقی از طول عمر طبیعی این جانور در دست نیست اما به دلیل اینکه در اسارت رقابت غذایی کمتر است مشکلات دیگری از قبیل شکار، تخریب زیستگاه وغیره وجود ندارد ، معمولاً طول عمر حیوان بیشتر است .
    مسئله ای دیگر و مشکلی که در حال حاضر وجوددارد ، جدایی و تکه تکه شدن جنگلهای بلوط منطقه است که طی 30 سال گذشته به شدت افزایش یافته است .که این امر باعث می شود که جریان ژنی در گونه ها قطع شود و تنوع زیستی درون هر زیستگاهی که جدا افتاده و تازه زیستگاه بعدی جانور فاصله زیادی دارد ، محدود شود . این موضوع خود باعث آسیب پذیری این گونه نسبت به بیماری ها می شود ودر تولید مثل شان مشکل ایجاد می کند و در نهایت به دلیل کمی جمعیت مجبور به تولید مثل خویشاوندی می شوند و جمعیت شان صدمه و لطمه می خورد
    و حال حیوانات بومی دیگرپلنگایلام وهلیلان یکی از مهمترین زیستگاه پلنگ را دارا می باشند و متاسفانه سالهاست که نشانی از این پلنگ های بومی به چشم نیامده واصلی*ترین تهدید پیش*روی بقای این حیوان اگر باشند و به دید ما نیایند (که مطمئناا هستند) جداشدن زیستگاه*ها که منجر به قطع ارتباط ژنتیکی گروه*های مختلف این حیوان شده که معمولاً به تشکیل گروه*های بسیار کوچک منجر شده*است. به*طوری*که در همه قلمرو زیستی این حیوان هیچ گروه جمعیتی وجود ندارد که دربرگیرنده بیش از 10پلنگ بالغ باشد کاهش طعمه بر اثر شکار انسان*ها، گستترش زیربنایی، مزاحمت*های انسانی و از میان رفتن زیستگاه (شامل چیدن گیاهان و قارچ*های خوراکی، ساخت معادن، جاده*سازی، تخریب جنگل توسط بومیان.استفاده بیرویه از چوب درختان بلوط، آتش*سوزی و چرای دام) عواملی*ست که منجر به تکه*تکه*شدن زیستگاه*های حیوان شده*است. شکار بی*رویه در محل های فعالیت*های نواحی محل زندگی که غذای این نوع از پلنگ بومی بشمار مرود عبارت است از طعمه*های اصلی مانند گوسفند وحشی . بز کوهی .خرگوش .موش کوهی کور . روباه و غیره... می*باشند، به شدت کاهش پیدا کرده و این امر تأثیر منفی بر جمعیت این حیوان میگذارد .وامید به ان روز که شرایط برای بهتر شدن روند بقای این نوع از حیوان بومی بهتر شودو حال حیوانات دیگربز وحشیاین حیوان دارای مشخصات ظاهریموهای بدن بطور کلی زبر و کوتاه هستند و در نرها در پایین چانه دسته*ای از موهای بلند ریش مانند روئیده*است. همچنین در پشت بدن در طول خط طولی تیره پشت از شانه تا حدود دم موها بلند شده و به صورت تیغه*ای درآمده*اند. دم کوتاه است و طول آن با موهای انتهایی کمی بیشتر از طول گوش است. پاها قوی و سم نسبتاً پهن است. ماده*ها بدون ریش هستند و شاخ در آنها کوتاه است و طول آن معمولاً کمتر از ۲۰ سانتیمتر است. نرها شاخ بلند و زیبایی دارند که مانند شمشیر خمیده به طرف عقب متمایل شده*اند. قاعده شاخها در روی جمجمه خیلی بهم نزدیک شده*اند ولی بقیه شاخ به تدریج از هم دور شده و در نوک کاملاً از هم فاصل بیشتری پیدا می*کنند. رنگ بدن در پایین گونه*ها و پهلوهای گردن و پهلوهای بدن نخودی خاکستری که در روی رانها و پاهای جلو تیره*تر متمایل به قهوه*ای می*شود. ریش بلند و سیاهرنگ و یک خط قهوه*ای تیره رنگ در خط میانی پشت در عقب سرازبین گوش*ها تا نزدیک دم وجود دارد و همچنین نوار عرضی تیره*ای به همین رنگ در روی شانه به طرف پهلوها و پایین سینه ادامه دارد. پوزه در بالای سوراخ*های بینی خاکستری تیره و پیشانی قهوه*ای روشن که در جلوی قاعده شاخ*ها تیره می*شود. جمجمه حجیم و از استخوانهای ضخیم تشکیل شده و پهنای آن در ناحیه برجستگیهای حدقه خیلی زیاد و پوزه برعکس دراز و باریک است. استخوان*های بینی کوتاه است.بز وحشی معمولاً به صورت دسته جمعی زندگی می*کنند. بیشتر گله*های ده تا بیست راسی تشکیل می*دهند. ولی گاهی گله*های بزرگ بیش از ۷۰ راس از آنها دیده می*شود. معمولاً گله به*وسیله یک نر مسن و قوی رهبری می*شود. گاهی نرهای جوان گله*های جداگانه تشکیل می*دهند. از گیاهان کوهستانی و جوانه درختچه*ها و درختها تغذیه می*کنند. بیشتر ارتفاعات زیاد را ترجیح می*دهند ولی ممکن است تا کوهپایه پایین بیایند. از توانایی زیاد برای برای جست و خیز و دویدن روی صخره*ها و پرتگاهها برخوردارند. معمولاً در صبح زود و عصرها می*چرند و ساعات گرم روز را در سایه سنگها و صخره*ها و بوته*ها می*خوابنددر پاییز جفت گیری می*کنند و دوران آبستنی آنها ۵ تا ۵٫۵ ماه است. هنگام جفت*گیری میان نرها نزاع می*شود. نرهای مسن و قوی نرهای ضعیف و جوان را از گله رانده و یا چند ماده جفت*گیری می*کنند. زایش در بهار صورت می*گیرد. بچه*ها یکی و گاهی دوقلو هستند. بچه*ها چند ساعت بعد از تولد به دنبال مادرشان راه می*افتند و پس از چند روز می*توانند به سرعت بدونددر داخل معده بز جسم سختی وجود دارد که به پادزهر معروف است که در قدیم برای درمان مارگزیدگی و بعضی بیماریها بکار برده می*شده*استحال این بود مشخصات ظاهری بز کوهی وحشی منطقه مان که ان هم متاسفانه رو به انقراض اند به دلایلی که در قسمت های دیگر ذکر کرده ایمو اینک کبککبک که پرنده*ای زیبا، آرام و وحشی است در بسیاری از قسمت هایی از دشت و کوهستان های اطراف پراکنده*استوزن کبک*ها بین۵۱۰ تا ۶۸۰ گرم است و میانگین وزن در آنان ۵۹۵ گرم است، البته باید افزود که وزن کبک نر بین ۵۱۰ تا۸۰۰ گرم و وزن کبک ماده ۴۵۰ تا۶۸۰ گرم است. ترکیب پرها در هر دو جنس نر و ماده یکسان است. رنگ این پرنده قهوه*ای مایل به خاکستری در بالا و زرد کم رنگ در قسمت شکم است. یک خط سیاه از قسمت جلوی سر آغاز شده و پس از عبور از چشم*ها و گردن، در قسمت بالای سینه تمام می*شود و سر و سینه خاکستری پرنده را از قسمت سفید رنگ گلو جدا می*کند. پهلوی پرنده با ترکیبی از رنگ سیاه و شاه بلوطی متمایل به سفید پوشانده شده و پرهای انتهایی بال، به رنگ شاه بلوطی هستند. نوک، لبه پلک*ها، ساق و پاهای کبک به رنگ صورتی تا قرمز تیره هستند. اگرچه هر دو جنس نر و ماده ممکن است دارای یک سیخک کوچک در قوزک پا باشند که به آن «مهمیز» می*گویند، ولی این صفت معمولاً از مشخصات جنس نر است. کبک*های نابالغ کوچکتر هستند و به رنگ قهوه*ای و خاکستری هستندحال متاسفانه چند سالی هست که صید و شکار کبک که تاریخچه*ای بسیار کهن در منطقه مان دارد رو به انقراض رفته است. صید کبک یکی از تفریحات شاهزادگان و امرا و اشراف زادگان در گذشته که در هلیلان ساکن بودند بشمار می رفته که خود دلیلی بر انقراض زودرس این حیوان استحال هر دو جنس کبک از نظر ظاهر و رنگ پرها بسیار به یکدیگر شبیه هستند. در نتیجه تعیین جنسیت آن*ها از یکدیگر کمی دشوار است. اما می*توان کبک*های نر و ماده بالغ را از روی اندازه بدن و فرم سر تشخیص داد. کبک*های نر عموماً جثه*ای بزرگ تر و سنگین تر دارند. سر کبک*های نر گرد و بزرگ تر و سر پرنده ماده بیضوی است. پاهای کبک*های نر بلندتر بوده و پولک*های درشت تری دارد و سریع تر از ماده*ها راه می*روند. هر دو جنس برآمدگی سیخ مانندی در پشت پا دارند ولی این برآمدگی در جنس نر بزرگ تر از برآمدگی پای پرنده ماده*است و به آن «مهمیز» می*گویند. گردن کبک نر معمولاً باریک تر و قوی تر از کبک ماده*است. معمولاً در مراکز پرورش کبک، جوجه کبک*ها را از طریق دیدن منافذ جنسی در ناحیه کلواک یا مقعد تعیین جنسیت می*کنند که این امر نیاز به دقت فراوان داردفصل شکار کبک در منطقه در اواسط تیرماه می*باشد و تقریباً در اواسط تیرماه جوجه*های کبک به سن سه ماهگی رسیده و می*توانند جدا از پدر و مادر به زندگی خود ادامه دهند. شکار غیرقانونی و ناجوانمردانه کبک به روش*های مختلفی صورت می*گیرد و در آن از ابزارهای متفاوتی نظیر: تور، تله و اسحله شکاری استفاده می*شود. راحت ترین روش برای شکار کبک، گذاشتن تله در اطراف منابع آب است که در چنین حالتی باید بامداد و یا هنگام غروب خورشید در کنار این منابع آبی در کمین نشست و پس از رسیدن کبک*ها به این منطقه آن*ها را با تور و یا تله شکار کرد و معمولاً در این روش از سوت*های مخصوصی استفاده می*شود که می*توانند صدایی شبیه صدای کبک تولید نمایند و برخی از افراد نیز اقدام به ضبط صدای طبیعی کبک نر نموده و با پخش آن تلاش می*کنند تا کبک را به نزد محل تله گذاری شده فراخوانند. گروهی دیگر از شکارچیان نیز برای شکار کبک از سگ*های شکاری استفاده می*کنند در این روش سگ*های شکاری را در بین درختچه*ها و چمن زارهای محل سکونت کبک رها کرده و سگ پس از یافتن کبک اقدام به شکار آن*ها می*نمایدکبک*ها بسته به شرایط محیطی، یک مرتبه در سال تولید مثل می*کنند. کبک ماده در حدود هفت ماهگی یا سن ۲۸ هفتگی شروع به تخم گذاری می*کند و در هر بار ۷ تا ۲۱ تخم می*گذارد و به طور متوسط ۲۴ روز بر روی تخم*ها می*خوابد و این عمل معمولاً وظیفه کبک ماده*است. از اواسط اردیبهشت تا اواسط مرداد، جوجه*ها به تدریج از تخم بیرون می*آیند. جوجه*ها در هنگام بیرون آمدن از تخم، پر تحرک، باهوش و توانا هستند و می*توانند پس از چند هفته، پرواز کنند. پس از گذشت ۱۲ هفته، جوجه*ها بالغ می*شوند. نرها معمولاً تا زمان پرورش جوجه*ها با خانواده می*مانند، اگرچه بعضی از آن*ها پس از تخم گذاری کبک ماده، خانواده را ترک و به کبک*های نر دیگر ملحق می*شوند. کبک*ها تک همسر هستند و در فصل جفت گیری در اواخر اسفندماه، کبک*های نر برای جلب توجه کبک*های ماده، دم خود را به حالت چتر باز کرده در حالی که اندکی بال*های خود را انداخته و سر خود را کج نگه داشته*اند درجلوی کبک ماده حرکت می*کنند و کبک ماده نیز با مشاهده این رفتار، نسبت به کبک نر رفتاری مهر آمیز نشان می*دهد. هنگام خشک سالی و کمبود غذا، عمل تولید مثل ممکن است محدود به چند پرنده شود.که حتی این امکان هم به دلیل تخریب مراتع رو محدود شدن میرود.گنجشکگنجشکبه پرندگان خانوادهٔ گنجشکیان گفته می*شود که خود در راسته ی محلی و خانگی معروفترین گونهٔ گنجشک است که در تعداد بسیار زیاد در تمامی نقاط دیده می شود و همیشه گنجشک را نزدیکترین حیوان وحشی به انسان توصیف می شده است.حال هلیلان بزرگ ما بخاطر اکوسیستمش امکان بسیار خوبی را برای این نوع حیوان فراهم کرده است.و ما فرزندان ای سرزمین هلیلان با این نوع حیوان بزرگ شده ایم. گنجشک پرنده*ای است کوچک با منقار کلفت و مخروطی و پاهای نسبتاً کوتاه که اغلب پر و بال رنگارنگ ندارد. گنجشکان بیشتر بصورت اجتماعی بسر می*برند و بطور دست*جمعی زاد و ولد می*کنند. پروازی نیرومند دارند و در تفاوت نر و ماده مشاهده می شوند. و در سوراخ*های درختان، شکاف دیوار و تپه ها لانه می*سازند. بیشتر از دانه*ها و مواد گیاهی و گاه جانوری تغذیه می*کنند گنجشک منطقه به طول ۱۴ تا ۱۵ سانتیمتر است. گنجشک نر تارک خاکستری پررنگ پس گردن بلوطی، گلوی سیاه، گونه*ها وسطح شکمی سفید مایل به خاکستری است. در پرواز خط بالی کوتاه و نسبتاً واضح ودمگاه خاکستری دارد. پرنده ماده و نابالغ فاقد سیاهی گلو، در سطح پشتی قهوه*ای تیره ودر سطح شکمی سفید چرک است و متاسفانه این نوع حیوان هم تحت تاثیر خیلی از مضرات که انسان تولید می کند قرار گرفته است و بیایید نگذاریم از امروز این پرندگان زیبای را که با انسان انس گرفته را مورد ازار قرار دهندجغد باده غشنامپرنده ای شکاری است که دارای قدرت شنوایی و بینایی بسیار بالاییست. جغد از راسته بوف سانان است. در ویرانه*ها زندگی می*کند و به بدشگونی معروف است.جغد پرنده سودمندی است زیرا خوراکش انواع موش است و در شکاف*های تنه درختان و آشیانه*های متروک زاغان لانه می گذارد. جغدها معمولاً شب* رو و پگاه رو هستند یعنی هنگام پگاه و شفق از لانه بیرون آمده و شکار می*کنند نقش و رنگ* پرهای جغدها حالت استتاری دارند تا به هنگام استراحت روزانه*شان از مزاحمت*ها بکاهند جغد پرنده*ای است با صورتی پهن، منقاری خمیده و چشم*هایی درشت و پاهای بزرگ، در دو طرف سرش دو دسته پر شبیه گوش گربه قرار دارد که گوش پرنامیده می*شوند. دارای سر بزرگ، صورت پهن و منقار قوی قلاب*مانند و نیم*پیدا و چنگال*های تیز و نیرومند است منقار قلاب*شکل نیرومندش به همراه چنگال*های قوی او برای نگه داشتن طعمه به کار می*رود. رنگش معمولاً کرم قهوه*ای است. در نوکش یک شکاف هست. سرش بزرگ است. او هوای تاریک را دوست دارد. شب*ها پرواز می*کند جغد نوکی کوچک و ظریف دارد. دور دهانش پرهای زبری هست که شبیه مو می*باشد ولی مو نیست پر و بال او صاف است و خیلی آرام پرواز می*کند. نوک پرهای جغد به شکلی طراحی شده که در هنگام حمله به طعمه صدای پرها کم باشدپرواز آنها بی*صداست، بعضی از آنها گوش*پرهای مشخصی دارند. پاهای پوشیده از پر دارند( تک زی ان) بیشترشان روی درخت زندگی می*کنند. نر و ماده آنها همشکل است ولی ماده*ها بزرگ*ترند جغدها همیشه طعمه خود را درسته می*بلعند و پس از آن*که بخش*های گواردنی ان را گواردند بازمانده آن را به شکل تفاله از راه دهان بیرون می*اندازند. جغد چشم*های بزرگ و رو به جلو دارد که استفاده از هر دو چشم را در یک زمان برای او میسر می*سازد و دید دوچشمی را فراهم می*کند. دید دوچشمی برای برآورد فاصله*ها به هنگام حمله سودمند است. چشم*های جغد بسیار حساس است و به خاطر بزرگی چشم*ها حتی در نور خیلی کم می*تواند ببیند و به همین خاطر خوب شکار می*کند. چشم*های جغد اما به چشمخانه چسبیده و در حدقه ثابت است و از این*رو برای دنبال کردن حرکات طعمه، جغد ناچار است همه سر خود را به پهلو یا پشت بچرخاند.جغد گردن دراز و انعطاف*پذیری دارد که در زیر پرهایش پنهان شده و این گردن چرخاندن کامل سر را برای او میسر می*سازدنیروی شنوایی جغدها قوی است و شکل پهن و قرص*مانند صورت آن*ها به هدایت صدا به سوی گوش*های بزرگشان کمک می*کند.منقار رو به پایین آن*ها نیز برای این است که برای دریافت صدا کمترین مانع را ایجاد کند. در بیشتر گونه*های شب*بیدار جغد، یکی از گوش*ها کمی بالاتر از گوش دیگر قرار گرفته تا صداها را در حالت حرکات عمودی طعمه نیز دریافت و دنبال کند. جغدها با این قدرت شنوایی خود می*توانند جهت حرکت طعمه را با دقت بالایی تشخیص دهند.رخی از جغدها دارای چنان قدرت شنوایی هستند که می*توانند یک طعمه را در تاریکی مطلق تشخیص دهندخفاش.....شم شمه کوره........خفاش بومی..........شم شمه کوره ولاتمهلیلان زمین من با خفاشهایش که بیشتر ما فرزندانش در شروع خواب تابستان هایمان تا به الانه این پرنده در ذهن هایمان نقش بسته در شب پرواز می*کردند و می کنند، مسیر و محل دقیق طعمه خود را بوسلیه فرستادن امواج صوتی و دریافت بازتاب آن، پیدا می*کنند. سیستم ردیابی که در کشتیها برای پیدا کردن محل زیر دریایی دشمن به کار می*رود، شبیه به ردیابی خفاش است. خفاشها امواج صوتی در مسیر خود به چیزی برخورد می*کند به سمت فرستنده امواج (خفاش) بازمی گردد و در آن موقع خفاش می*تواند یک تصویر صوتی از مانع روبرو و محیط اطراف خود رسم کندو محیط اطراف را به خوبی ببیند. با استفاده از سیستم فوق خفاشها می*توانند اجسام متحرک مثل حشرات و اجسام بی حرکت مثل درخت را تشخیص دهد.تقریباً هیچ چیز نمی*تواند از دید خفاشها فرار کند. گوشهای بزرگ آنها می*تواند علایمی را که منعکس می*شود بخوبی جذب کند. خفاشها حتی می*توانند اشیایی را که به نازکی مو هستند، تشخیص دهند. فناوری هیچ هواپیمای بی سرو صدایی نمی*تواند به پیچیدگی خفاشها باشد آنها شبها سریع و آهسته پایین می*آیند، با چشمانشان حشرات خوابیده را در جای خود پیدا می*کنند و با گوشهای بزرگشان می*توانند حتی صدای بهم خوردن آرواره*های یک لارو پروانه را بشنوندخفاش ها در گرد افشانی گیاهان کمک میکنند.پس خداوند هلیلان را از این نعمت طبیعی حیات وحش هم بی دریغ نکرده است که ما این نوع حیوان را هم اسوده نگذاشتیم. ایا تا کنون به اینکه چرا خفاش ها کمتر به چشممان می ایند فکر کرده اید.خیلی چیزها هستند که یکی از انها امواج فرستنده و گیرنده های تلوزیونی و رادیویی بشمار می رودپرستوپرستو هایی که ما فرزندان هلیلان زمین در موقع انجام بازی های کودکانه بومی انان نیز در بام اسمان این مرز و بوم هم بازی های مان بودند و تا به هنگام غروب با سر و صداهاشان احساس زندگانی پر شور به ما می بخشیدند.سالهاست از زمان نیاکان و بزرگان و پدران و مادران با اوای این پرنده که صدا هاشان در اعماق ذهن و خاطرات شان نیز لانه کرده است و در غصه های کودکانه جای باز کرده اندپرستو پرنده ایحشره خوار است که در بسیاری از مناطق یافت می*شود بخصوص هلیلان که منابع تامین تغذیه هاشان بسیار است و هلیلان به خاطر تنوع زیستی مهاجر پذیر اینگونه پرنده های مهاجر که سرزمین های خاصی را برای زیست تابستانه یا گرمسیری خود برمی گزینند را دارا می باشد این پرندهٔ کوچک را با قد و بدن کشیده حدود 20 سانتیمتر و منقار کوتاه و پاهای سست و کوچک، به آسانی می*توان از دیگر پرندگان باز شناخت و با بالهای باریک و نوک تیز خودنمایی می کند.جفت گیری و تخم*گذاری پرستوی ماده تا پنج تخم می*گذارد، ومدت پانزده روز روی تخم*ها می*خوابد، و پس از بیرون آمدن جوجه*ها ازتخم و سپری شدن ۲۵ روز جوجه*ها به استقلال می رسند.جوجه تیغی.......سیخ چوله......جوجه تیغی بومی........سیخ چوله ولاتماز بزرگان دوران دیده به ما رسیده است که در گذشته که هلیلان زمین در فراوانی طبیعی به سر می برده است.اکوسیستم طبیعی دشت و کوهستان هلیلان بطوری بوده است که موقیعت بسیار خاص را برای زیست و زیستگاه حیوانی چون جوجه تیغی فراهم کرده است.به یقین گفته شده که موقعیت ان زمانه بطوری بوده که این حیوان خار به پشت برای رفع دیگر نیاز هایش به نزدیک روستاها می امده و مردم را به خاطر خارهای پشتش از خود می ترسانده استجوجه تیغی عاشق آب وهوای لطیف و آزاد است، بنابراین هنگام ساختن لانه زیر زمین دو درب به آن می*سازد، یکی رو به سمت شمال و دیگری رو به سمت جنوب، بطوریکه هروقت باد از سوی شمال باشد به درون لانه وارد شود و از درب جنوبی خارج شود، همچنین اگر هوای جنوبی باشد از سمت شمال خارج گردد، به این صورت لانه*أش همیشه خنک نگه می*دارد. بیشتر در شبهای مهتابی و زیر نورماه به دنبال غذا می*رودگراز گراز گرازدر گذشته از بزرگانمان به ما رسیده است که در فصل های مختلف بخصوص تابستان که موقع و فصل کاشت و برداشت محصولات غذایی مانند ذرت و غلات و میوه جات و دیگر محصولات بوده این اراضی کشاورزی و محصولاتشان مانند ذرت و ساقه اش مورد حمله و تخریب نوعی حیوان که امروزه کم به چشم مان می ایند و یا منقرض شده اند قرار می گرفته اند نام این حیوان گراز است که مشخصات ظاهریش از این رو استبدن گراز بسیار متراکم است، سر بزرگ و پاها نسبتاً کوتاه است. خز او از موهای زبر و ضخیم و بلندی است که در پشت سر و گردن تا شانه و تا وسط بدن بلندتر است. رنگ آن از خاکستری تیره تا سیاه و قهوه*ای متغیر است گرازها در بچگی روشنتر همراه با خطوط قهوه*ای هستند اما با بالا رفتن سن این خط*ها کمرنگ تر شده و در بزرگسالی خاکستری یا قهوه*ای تیره می*شوند.گرازهای نر بزرگسال از ۱۰۰ تا ۱۵۰ سانتیمتر طول دارند و ارتفاعشان از شانه تا زمین به ۹۰ سانتیمتر می*رسد. میانگین وزنشان بین ۶۰ تا ۷۰ کیلوگرم می*باشددندانهای آنها می*تواند برای دفاع و جنگیدن و حفر زمین به کار آید. عاج*های یک نر بزرگسال حدودا ۲۰ سانتیمتر می*شود که به ندرت بیش از ۱۰ سانتیمتر آن بیرون از دهان می*آید.اما در مواردی استثنایی طول عاج به ۳۰ سانتیمتر نیز رسیده است که در بیرون از دهان به شکل خمیده و به طرف بالا آمده است. در جنس ماده دندان*ها کوتاهتر است و به طور استثنایی در ماده*های مسن به صورت خم شده درآمده*اند.گرازهای نر معمولاً در گروهای ۲۰ عددی زندگی می*کنند ماده*ها نیز معمولاً در گروهای ۳ الی ۴ عددی همراه با فرزندانشان هستند.نرها در این گروهها نیستند و فقط ۲ یا ۳ بار در سال و مواقع جفت گیری پیدایشان می*شود.آنها تقریبا هر چیزی را که قابل خوردن باشد می*خورند از قبیل غذاهای مانند ذرت و و دانه*های مختلف و میوه*جات و غذاهای حیوانی و غلات و محصولات کشاورزی که رو به خشک شدن هستند را می جوند آنها حتی بی*مهره*های کوچک و حتی جوندگان و لاشه حیوانات بزرگ رو می خورند. گرازهای نر چون بدنشان بافت چربی ندارد که گرمشان کند زمین را با عاجهایشان می*کنند و در آن میخوابند. اما بچه*ها چون قدرت حفر زمین را ندارند در کنار هم جمع می*شوند. در صورتی که به آنها حمله شود یا احساس خطر کنند می*توانند به خوبی از خود دفاع کنند. نرها با حرکت سر خود از پایین به سمت بالا و با استفاده از دندانهای تیز خود زخمهای بدی به دشمن وارد می*کنند و ماده*ها که دندانها بزرگ ندارند با دهان بزرگ خود گاز می*گیرند. البته این حملات معمولاً برای انسان کشنده نیست اما انسان را بسیار بد زخمی می*کند. گرازها لانه اشان را در کنار آب می*سازند و در طول روز در لانه میمانند اما هنگام بارندگی و وقوع سیلاب گرازها لانه را ترک می*کنندخرس.......خرس اکوسیستم طبیعی هلیلان از نظر طبیعی و غذایی و زیستگاه.انقدر غنی است که سالها وجود حیوانی وحشی را در خود جای و مجذوب خود ساخته است و این حیوان سالهاست که با نام این سرزمین خو و به زیست خود ادامه میدهد.هر چند بنا بر دلایلی از تعداد انها کاسته شده و خیلی کم به چشم می ایند ولی هستند چنین حیواناتی که کوهستان های هلیلان هنوز هم برایشان بهترین اکوسیستم منسجم می باشد.حال برای بهتر درک کردن این حیوان بومی به حالات و رفتار انها می پردازیمآنها ممکن است به مدت بیش از هفت ماه در لانه یا غار، بدون غذا خوابیده باشند. در این حالت کاملا بی حس و سست می*شوند. بعد از بیدار شدن به طور وحشتناکی غذا می*خورند تاانرژی از دست رفته را بازیابند. روزی 40 کیلوگرمخرس قهوه*ای در حالت عادی در شب فعالیت می*کند. در تابستان بیش از 180 کیلوگرم چربی ذخیره می*کند که او را قادر می سازد در طول زمستان که خیلی سست می*شود مقاومت کند. با این حال آنها زمستان*خواب نیستند و به آسانی بیدار می*شوند. هم نر و هم ماده این حیوان در زمستان در غار یا لانه به سر می*برند. خرس قهوه*ای بسیار گوشه*گیر است، با این حال ممکن است آنها در تعداد زیادی به دور منبع غذایی بزرگ، در کنار هم جمع شوند و یک سلسله*مراتب اجتماعی را بر پایه سن و اندازه*شان تشکیل دهندمطمئاا از پیشینیان خود به واقع شنیده اید از حضور مداوم این نوع حیوان بومی در زیستگاه هلیلان زمیندندان خرس تیز نیست و مانند سایرگوشتخواران برای بریدن گوشت طراحی نشده*است. مثلا در بیشترگوشتخواران، دندان نیش بزرگ است و برای کشتن طعمه کاربرد دارد.درخرس*ها این دندان*ها نسبتاً کوچکند و خرس*ها از آن به عنوان ابزاری برای دفاع استفاده می*کنند دندان آسیای خرس مسطح و پهن است تا بتواند غذاهای گیاهی را خرد کرده و بکوبدهریک از دست وپاهای خرس، ۵ چنگال تیز و بلند دارد که جمع نمی*شود این دست و پاها برای بالا رفتن از درخت و شکافتن خانهراه رفتن خرس هابا راه رفتن بسیاری از گوشتخواران تفاوت دارد و گویی روی پنجهٔ پا راه می*روند که برای افزایش سرعت، کارآمد است خرس*ها مثل انسان روی پا هم راه می*روندوقتی خرس قهوه*ای مصدوم شد با صدای بسیار بلندی می غرّد ولی در حالت عادی با ترساندن و عصبانیت و تولید صدای زیر به وسیله به هم ساییدن دندان به دیگران هشدار می*دهد. آنها تقریبا همیشه از مواجه شدن با انسان خودداری می*کنندانها همه چیز خوار هستند و از محصولات متنوع گیاهی استفاده می*کنند شامل: توت، ریشه درختان، جوانه، قارچ و همچنین فراورده*های گوشتی مثل ماهی، حشره، و پستانداران کوچک. آن طور که مشهور است آنها گوشتخوار نیستند. خرس قهوه*ای بیش از ۹۰٪ از انرژی غذایی خود را از مواد گیاهی بدست می اوردایا می دانستید سرزمین ایلام و هلیلان باستان از اولین هایند در اهلی کردن حیوانات.لطفا مطالعه بفرمایید

  2. #2

    g postmessage cialis subject forum Bobess

    Tab online isotretinoin delivered on saturday Florida Pleneunola how to buy cialis Swibbirm Generic Dutasteride On Line Discount Mastercard Accepted Shop

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •